FÉNYTERÁPIÁS VILÁGÍTÁS

42,900Ft

Kutatások bizonyítják, hogy különböző színű világítások különböző pszichológiai hatásokat váltanak ki a felhasználókból.
Ezt az új felfedezést széles körben felhasználják arra, hogy segítsenek azoknak az embereknek, aki ki vannak téve a modern társadalom egyre gyorsuló tempója miatti nagy feszültségnek. A fényterápia segít gyorsan enyhíteni a stresszt, amit létrehozott a modern élet.

Cikkszám: NWMR-FTV Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Kutatások bizonyítják, hogy különböző színű világítások különböző pszichológiai hatásokat váltanak ki a felhasználókból.
Ezt az új felfedezést széles körben felhasználják arra, hogy segítsenek azoknak az embereknek, aki ki vannak téve a modern társadalom egyre gyorsuló tempója miatti nagy feszültségnek. A fényterápia segít gyorsan enyhíteni a stresszt, amit létrehozott a modern élet.

Fényterápiás világítás
feny_4

A FÉNYTERÁPIA NÉHÁNY JÓTÉKONY HATÁSA:

modern kutatások is alátámasztják, hogy a különböző színű világítások más-más pszichológiai hatást váltanak ki az emberekből. Különösen fontossá válhat a fényterápia jelentősége ma, mikor a legelterjedtebb betegség a stressz. A rohanó világ egyre több feszültséget vált ki az emberekből, amit fényterápiával kellemes, lazító hatásával könnyen lehet enyhíteni. gondoljunk csak a lemenő nap fényére, a tenger frissítő kékjére, vagy egy harmonikus zöld domboldalra… ugye csábító gondolatok? Mindezeket átélheti egy gőzfürdő alkalmával is. hogy könnyebben át tudjuk tekinteni a fényterápia előnyeit, ejtsünk néhány szót a különböző színek jótékony hatásairól:

PIROS, A SERKENTŐ
A piros szín rengeteg jelentést hordoz magában, többek között a tűznek és a vérnek a jelképe. Hatása is ezzel vonható összefüggésbe. Kitűnő a vérkeringési zavarok, a vérszegénység, a légzőszervi megbetegedések, a nem gyulladásos bőrbetegségek és a középfülgyulladás ellen. ezen kívül remek energianövelő, a bágyadtság, kedvtelenség érzését segít leküzdeni, és akaraterőt, kitartást sugároz.

KÉK, A NYUGTATÓ
A kék szín az eget és a tengert szimbolizálja, a békesség színe, ami elősegíti a megnyugvást és az ellazulást. Mivel a hideg színek közé soroljuk, hatása is ezzel függ össze, remekül alkalmazható fájdalom mérséklésére, gyulladások csökkentésére. A kék a szabadság érzetét hordozza magában. egy sötétebb változata az indigókék, amihez ugyanilyen hatásokat társítanak, csak mert sötétebb, így még inkább hatásos.

SÁRGA, AZ ÖSZTÖNZŐ
Meleg szín, amiről mindenkinek a napsugár jut az eszébe. A sárga felvidít, ösztönöz, felszabadít. A szellemi tevékenységeket motiválja, erősíti az idegrendszert. Legfőbb hatását a méregtelenítő szervekben fejti ki (máj, vesék, húgyhólyag). ezen kívül erősíti az immunrendszert és helyrehozza az alacsony vérnyomást.

NARANCSSÁRGA, AZ ENERGIKUS
A piros és a sárga keveréke, így a két szín tulajdonságai is vegyülnek a narancssárgában. Mint minden meleg szín, így a narancssárga is vidámságra hangol. Legjobban az emésztési zavarok kezelhetőek vele, és jelentős hatása van még a májra, hasnyálmirigyre. A depresszió és a pesszimizmus ellen a legkiválóbb választás.

ZÖLD, A REGENERÁLÓ
A természet színe, ami harmóniát teremt bennünk, és az elégedettség érzésével tölt el. A zöld szín hatására kevésbé érezzük magunkat kimerültnek, fáradtnak, kitartást sugároz. mivel a zöld a harmóniát képviseli, így mindenhová, ahol a szervezet egyensúlyát helyre kell állítani, remekül alkalmazható. mindemellett jelentős szerepe van a megelőzésben is.

RÓZSASZÍN, A GÖRCSOLDÓ
Ki ne hallotta volna a mondást, hogy „rózsaszínben látja a világot”? Nem véletlen, hiszen a rózsaszín a nyugalmat, a békességet és a boldogságot hordozza magában.
Leginkább görcsoldó szerepe van, mind testi, mind lelki értelemben. A testre és a lélekre is nyugtató hatással van.

LILA, AZ ÁLOMHOZÓ
Nagy energiájú szín, biztonságot sugároz, és erőteljes gyógyító hatású. Gyulladáscsökkentő, lelkileg megnyugtató, segít a lazításban és nagyon jó az álmatlanság ellen.
Ezen kívül magas vérnyomásra, és a memória javítására
is remekül alkalmazható.